Så retligt

Hej!
Höll nyss på att skriva och så råka jag trycka på något så internetsidan stängdes ner, och så försvann allt jag skrivit. Blir så trött.. Bara att börja om.

Här ligger jag i sängen, klockan 21.00 en lördag. Skulle kunna somna här och nu, men ska nog ta och kika på en film åtminstone när man ändå har tiden. Tid har man inte mycket av längre. Antar att det är så när man blir vuxen.. haha
Det här är min sista jobbhelg, och imorgon är min sista dag någonsin på MQ. Har inte riktigt hunnit fatta det, men igår när vi var hemma hos min chef så slog det mig att det är sista gången jag kommer vara där. Nästa gång tjejerna har myskväll eller går ut och äter så kommer jag inte vara med. Känns så jäkla konstigt alltså. Jag har ju ändå varit inom MQ i, ja vad blir det nu? Sen 2009? Ja, mer eller mindre i alla fall. I butiken jag jobbar i nu börja jag först min praktik 2010 och sedan jobba i april 2011. Det är några år ändå.. Usch kommer sakna mina kollegor. Dom är verkligen bäst alltså.

På mitt nya jobb så går det väl framåt. Eller ja, jag vete fan egentligen alltså hahah. Så trött på att vara lost hela tiden. Innan man kommer in i det liksom. Det räcker med att bara byta bil så blir jag lost för att alla bilar är olika. Så jäkla mycket att hålla reda på alltså.
Vi har dock haft lite bilbrist så förra veckan, tisdag-torsdag fick jag och Emma dela på en bil. Det är rätt nice egentligen för då går jobbet lite fortare.
Fyfan i måndags fick jag ha extrabilen och åka en runda inom Västerås. Väldigt skönt då hela den här hitta biten blir mycket enklare. Men bilen är från typ 1700 talet, och så är den manuell... Man får växla utav helvete alltså.
Dagen gick väl hyfsat bra tills jag kom till näst sista kunden. Då bestämde sig kranen för att ge upp så där stod jag som ett fån och försökte allt för att få den att funka igen. Men nä, den hade gett upp. Stod typ som i en böj i högsta läget.. Var bara att smygköra till verkstan och fråga om dom kunde hjälpa mig. Efter mycket om och men så kunde de tvinga ner den en bit så höjden inte blev för hög och så fick jag åka till min sista kund för att få av de jag hade på flaket.
Rätt skönt ändå för jag slapp två hämtningar som hade tillkommit under dagen, heheh. Men det gick ju åt sådan extratid på verkstaden..

I fredags fick jag åka till Stockholm och snurra omkring. Blir alltid nervös när jag ska köra i sthlm, vet inte riktigt varför men det är tammefan trafik, filer och folk överallt.
Dagen började fan inte bra då jag hos min första kund råka backa in i en av deras firmabilar..... Dock tycker väl inte jag att det var mitt fel riktigt då en av deras anställda stod och titta när jag backa, och han stog PRECIS vid bilen jag backa på och han sa ingenting. Jag kan väl tycka att om man ser att det är på G att gå åt helvete så skriker man väl till eller nått? Men näe.. Så där tog det massa extra tid för vi var tvungna att skriva en skadeanmälan och blabla.
Sen gick det väl bra under de andra stoppen förutom att jag råka köra fel typ 2 gånger. Dock var det inte hela världen och inte så lång omväg så det var väl okej.
Sen vart det en liten omväg på vägen hem för att jag nästan hade slut på adblue så var tvungen att stanna på Volvo i Sollentuna och köpa en dunk..
Men aa, i det stora hela gick det väl ändå rätt så bra.

Nu ska jag försöka hitta en film och kolla på sen ska jag sova. Måste vara pigg och fräsch inför min sista dag på MQ imorgon!

PUSS

Första dagarna som yrkeschaufför

Hej!
I tisdags var det min första riktiga dag på nya jobbet. Eller ja, jag skulle få köra men Emma, som lärt upp mig, skulle åka med också bara så att jag skulle lära mig att köra trailer. Dock blev det inte riktigt så. Vid halv 10 ringer chefen och säger att jag måste ta över en annan chaufförs bil för att han inte mådde bra och var tvungen att åka hem. Hej och hå, det var bara att göra som han sa så vi mötte upp honom i Uppsala sen var det bara för mig och hoppa in och fortsätta hans rutt. Gud jag har aldrig varit så nervös tror jag.

Det började med att jag tog en galen väg till första kunden. Den var pytteeeeee liten och bara massor av uppförs och nedförsbackar. Sen när jag väl kom fram så var det minsta gården som jag skulle in på.
Nästa kund var man tvungen att backa 2 mil för att ta sig in på hans gård. För att aldrig ha kört trailer så klarade jag det jävligt bra måste jag säga. Det tyckte även kunden haha!
Resten av dagen var det lite svårt med lokalsinnet så det tog sitt lilla tag att hitta överallt. Men när klockan var halv 7 på kvällen så var jag äntligen påväg hem till Västerås igen.
20.10 rullar jag in på Stena och då hade jag jobbat sen 05.30... Var så jävla trött men rätt glad att jag hade klarat av dagen i alla fall.

Igår jobbade jag på MQ, ett litet kortispass bara. Och idag hade jag väl en lite mer officiel första dag på Stena.
Gick rätt så bra och jag slutade i tid för en gångsskull. Sen att det är saker som strular och som inte riktigt går som man planerat är ju sådant som man inte kan göra något åt.
Jaja, jag är rätt nöjd över dagen i alla fall och nu är jag så jäkla trött! Skulle egentligen ha gått och sovit för länge sen men jag jobbar på MQ imorgon så då passar jag på att vara uppe lite längre eftersom jag börjar senare. Kan ju vara kul att kolla på tv tex en stund istället för att laga mat, äta och sedan sova direkt haha! Jag har ett sådant spännande liv...

Är ledig i helgen och det ska bli riktigt skönt. Att få lediga helger framöver ska både bli skönt och kännas konstigt. Jag har ju liksom alltid jobbat helg. Så länge jag kan minnas typ.
Nästa helg är min sista på MQ. Det om något kommer kännas konstigt. Man är så van att alltid vara där, ha sin kollegor som man tycker så mycket om, sedan ska man liksom aldrig mer dit igen. Känns konstigt men också lite skönt. Det är dags för något nytt!

Blev ett riktigt jobbinlägg nu men vad gör de om hundra år?

PUSS

Klar med skolan

Hej hej hej hej!
Här ligger jag i sängen och glor. Ögonen svider en aning så jag antar att det snart är dags att sova. Huvudet verkar dock inte tycka detsamma så jag tänkte att det kanske kunde vara dags för ett nytt inlägg. Nu när man ändå har tiden liksom.

Idag har jag jobbat och efter det åkte jag till hallsta, hem till pappa och käka lite. Så skönt när man slipper laga mat själv heheh.
Efter det åkte jag tillbaka till vässan och hem till Angelica för att chilla lite där och nu ligger jag somsagt här.
Imorgon ska jag jobba igen och sedan ska jag åka ut till Aberga där Angelica och Basse håller på och bygga hus och hjälpa dom att måla. De har fått ut en skylift så lika bra att passa på medans den ändå finns. Sen att jag tycker det är asläskigt pga min höjdskräck är en annan femma.

Jo men hörrni nu är det faktiskt så att i fredags hade jag min allra sista skoldag. Utbildningen är nu klar och nu ska jag alltså klara mig själv. Haha jag dör. Är så jävla nervös över detta. Att börja med något helt nytt och främmande. Men det ska också bli kul, just för att det är helt nytt och främmande. Jag behöver verkligen en nystart!
Jag har fått jobb redan också. Eller ja, två egentligen. Men de jobbet jag ska ta är för ett åkeri som heter Svensk åkeri och de kör för Stena stål. Man kör ut olika saker till kunder runt om i Mälardalen och lite till och det kan vara allt från rör, betong, stålbalkar och armering. Man har en kran som man lyfter av godset med så det ska också bli jäkligt spännande haha. Man är inte kaxig när man står där och försöker krana av en 15m balk som börjar svaja helt plötsligt.
Aja det får gå som det går helt enkelt. Man kommer väl in i det tillslut.
Nu väntar jag bara på att få hem mitt körkort så jag kan börja köra. Så segt att vi inte får köra innan vi fått kortet i handen..

Jag är i alla fall stolt över mig själv att jag klarade detta på egen hand och att jag försökt göra mitt bästa. Alla 28 prov, övningar på plan, uppkörningar, truckkortet, ja allt! Bra jobbat Amanda! haha

Nu ska jag antingen försöka sova, eller om jag känner mig själv rätt, glo på mobilen i 100 år till.
PUSS

RSS 2.0